PTT - Roolitettu traumapotilaan ensihoito

PTT – Roolitettu traumapotilaan ensihoito, joka tunnetaan myös Prehospital Trauma Team sai alkunsa  vuonna 2019 erään ensihoitotehtävän seurauksena. Toiminta tehtävällä koettiin sujuvaksi, tehokkaaksi sekä potilaan kannalta kattavaksi, jonka vuoksi toiminta haluttiin vakioida.  Tästä alkoi PTT – Prehospital Trauma Team, joka kantaa nykyisin rekisteröitynä tuotemerkkinä nimeä PTT – Roolitettu traumapotilaan ensihoito.

Toimintamalli koostuu tapahtumapaikan toiminnasta ja toiminnasta ensihoitoyksikössä. Tapahtumapaikan toiminta on yksinkertaistettu ja tavoitteena on potilaan mahdollisimman nopea evakuoiminen ensihoitoyksikköön, kuitenkaan vaarantamatta potilasturvallisuutta. Strukturoitu toimintamalli tapahtumapaikalla helpottaa ensihoitajien työtä sekä selkeyttää kunkin toimijan roolia. 

Ensihoitoyksikön toiminta on roolitettu ja tavoitteena on tutkia sekä hoitaa potilas parhaalla mahdollisella tavalla ja nopeudella, kuitenkaan tinkimättä tutkimusten ja hoidon laadusta. Toiminta ensihoityksikössä on jouhevaa sekä selkeää. 

Tämän toiminnan tuloksena potilas tutkitaan hyvin, hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä kohteessa vietetty aika viedään minimiin. Tiimi toimii organisoidusti ja kaikki tietävät tiimin sisällä oman tehtävänsä.

 

Ja ennenkaikkea, potilas on saanut parhaimman mahdollisen hoidon lyhyessä aikaikkunassa.

 

Jos haluat kuulla lisää, niin ota yhteyttä.